Telefon

900 56 132

Epost

akupunktur@balanse.info

Åpningstider

Tirsdag - fredag 10-17

Innhold
Akupunktur og moxa
IMS og triggerpunktbehandling
Kopping og massasje
Kostholdsveiledning
Meditasjon, qigong og taijiquan


Akupunktur og moxa

Akupunktur er en gammel kinesisk behandlingsform der man bruker nåler og varmebehandling for å gjenopprette energibalansene i kroppen. I tillegg til tradisjonell kinesisk akupunktur og moxibustion (brenning av urter) kan jeg også bruke triggerpunktbehandling, elektroakupunktur, kopping og tuina (kinesisk massasje).

Jeg har også videreutdanning i akupunktur fra et vestlig medisinsk perspektiv og bruker IMS og triggerpunkbehandling, spesielt ifbm. muskel-skjelett lidelser og hodepine.

En behandlingstime varer vanligvis fra 45 – 60 minutter, førstegangskonsultasjon gjerne noe lenger, da jeg gjør en grundig utredning som kan ta tid.

Akupunktur brukes blant annet ved følgende lidelser:

– Allergier
– Astma og luftveisproblemer
– Nedsatt immunforsvar
– Høyt blodtrykk
– Hodepine / migrene
– Rygg- og nakkesmerter
– Leddgikt
– Knesmerter
– Idrettsskader
– Andre muskel/skjelett lidelser
– Stress
– Trøtthet
– Søvnproblemer
– Mild angst / depresjon
– Fordøyelsesplager
– Urinveislidelser
– Menstruasjonssmerter
– Infertilitet
– Svangerskapskvalme
– Hetetokter / overgangsplager

IMS og triggerpunktbehandling

Kopping og massasje

Massasje har blitt brukt i tusenvis av år som en metode for å fjerne stress og spenninger og lindre ulike plager i kropp og sjel. Det er kanskje den eldste og mest utbredte formen for medisinsk praksis og er spesielt velegnet for kroniske plager. Massasje brukes bl.a. for å styrke immunforsvaret, forbedre sirkulasjonen, få bedre fordøyelse, bedre muskeltonus, bedre kroppsholdning og sunnere hud (forebygger rynker). Ikke minst har massasje en en positiv virkning på humøret! Kinesisk massasje – tui na – bygger på samme prinsipper som akupunktur og kan utføres med tøy på eller med olje på hud.

Kostholdsveiledning basert på TKM diagnose

Kostholdet er sentralt for helsen og en enkel kostholdsveiledning er ofte en integrert del av konsultasjonen hos meg som akupunktør. Jeg kan også hjelpe med individualiserte kostholdsplaner tilpasset den enkeltes behov og ubalanser

Meditasjon, qigong og taijiquan

Qigong er en svært gammel form for egentrening, hvor man ved hjelp av enkle bevegelser kan fjerne disharmoni og gjenopprette balansen i kropp og sjel. Jeg vil tilby kurs i ulike former for qigong til mine pasienter.

Taijiquan er en avansert form for kampkunst, selv om de fleste forbinder denne gamle treningsformen med langsomme bevegelser og harmoni. Taiji gjør kroppen sterk og smidig, sinnet klart og er en svært givende treningsmetode.