Telefon

900 56 132

Epost

akupunktur@balanse.info

Åpningstider

Tirsdag - fredag 10-17

Akupunktur

Akupunktur har røtter i det gamle Kina og går minst 2000 år tilbake. I hele denne tiden har faget vært i utvikling. Nye teknikker introduseres samtidig som gamle og velprøvde metoder suppleres med kunnskap fra vestlig medisin og innsikt fra klinisk og annen biomedisinsk forskning. Akupunktur er et levende fag og en god akupunktør bør være oppdatert på forskning og ny kunnskap.

Akupunktur

Kopping og massasje

Kopping og massasje kan brukes sammen med akupunktur, men brukes også ofte alene. Begge krever god anatomisk kunnskap. Ved kopping lages det et vakuum inne i en glasskopp som står på huden i 5 - 20 minutter. Koppene plasseres ut fra en kinesisk medisinsk diagnose, eller simpelthen for å løse opp støl og sår muskulatur. Kinesisk massasje kan utføres med tøy på eller direkte på huden.

Kopping og massasje

Behandling og kurs

Tradisjonell kinesisk medisin omfatter mye mer enn akupunktur. Urtemedisin, kostholdsterapi, moxa, kopping, massasje, meditasjon og ulike former for terapeutisk bevegelse (tai ji og qi gong) er også en del av bildet. Kinesisk medisin legger stor vekt på forebygging og hva den enkelte selv kan gjøre for å ta vare på egen helse. Dette er også en av mine kjepphester som behandler!

Behandling og kurs
Akupunktur, moxa, kopping og massasje er gode verktøy for å gjenopprette ubalanser i kropp og sinn. Enda bedre er det å unngå at ubalanser oppstår - du kan selv forebygge mange skader og sykdom med litt egeninnsats. Taiji, qigong og meditasjon er gode verktøy i så måte og jeg kan arrangere kurs i dette på Voss og evt. andre steder hvis nok interesse.