Akupunktur, IMS, kopping og tuina

Akupunktur er en gammel kinesisk behandlingsform der man bruker nåler og varmebehandling for å gjenopprette energibalansene i kroppen. I tillegg til tradisjonell kinesisk akupunktur og moxibustion (brenning av urter) kan jeg også bruke triggerpunktbehandling, elektroakupunktur, kopping og tuina (kinesisk massasje).

Jeg har også videreutdanning i akupunktur fra et vestlig medisinsk perspektiv og bruker IMS og triggerpunkbehandling, spesielt ifbm. muskel-skjelett lidelser og hodepine.

En behandlingstime varer vanligvis fra 45 – 60 minutter, førstegangskonsultasjon gjerne noe lenger, da jeg gjør en grundig utredning som kan ta tid.

Akupunktur brukes blant annet ved følgende lidelser:

– Allergier
– Astma og luftveisproblemer
– Nedsatt immunforsvar
– Høyt blodtrykk
– Hodepine / migrene
– Rygg- og nakkesmerter
– Leddgikt
– Knesmerter
– Idrettsskader
– Andre muskel/skjelett lidelser
– Stress
– Tretthet
– Søvnproblemer
– Mild angst / depresjon
– Fordøyelsesplager
– Urinveislidelser
– Menstruasjonssmerter
– Infertilitet
– Svangerskapskvalme
– Hetetokter / overgangsplager

Massasje har blitt brukt i tusenvis av år som en metode for å fjerne stress og spenninger og lindre ulike plager i kropp og sjel. Det er kanskje den eldste og mest utbredte formen for medisinsk praksis og er spesielt velegnet for kroniske plager. Massasje brukes bl.a. for å styrke immunforsvaret, forbedre sirkulasjonen, få bedre fordøyelse, bedre muskeltonus, bedre kroppsholdning og sunnere hud (forebygger rynker). Ikke minst har massasje en en positiv virkning på humøret! Kinesisk massasje – tui na – bygger på samme prinsipper som akupunktur og kan utføres med tøy på eller med olje på hud.